lauantai 4. tammikuuta 2014

Viittä vaille luvia

Parin tunnin päikkäreiden jälkeenkin väsyttää, joten raapustelen lyhyesti niin pääsen nukkumaan :)

A-radalta tuli 5vp, ihanneaika alitettiin juuri ja juuri. Ennen rataa Loki bongasi meitä ennen olleen vesikoiran ja sitten kun näki sen menevän radalla, jäi sille päälle koiran suunta. En tiedä oliko tuolla mitään vaikutusta vai oliko kyseessä jotain muuta, mutta ennen A:ta Loki meni ohi ja pisti sitten hienot kunniakierrokset siihen perään. Yhdellekään esteelle ei mennyt joten kielto ja aikaa vaan kului. Puomilla himmaili, varmaan kun keinu oli ollut ensin. Sijoitus 9.


B-rata oli paljon parempi, tulos 5vp ja -12.72. Muuten tosi kiva, mutta Loki (kuten tosi moni muukin tällä radalla) teki lentokeinun, tällä kertaa puomi oli ollut ensin. Vissiin näillä aloittelevemmilla koirilla vielä hakee nuo keinu-puomi erottelut. Jostain syystä x en tajunnut ottaa keinua uudestaan, olisi kyllä voinut. Radan jälkeen kävin tekemässä harkkaesteillä parit keinut ettei jäänyt lentokeinu viimeiseksi. Sijoitus 6.


C-rata oli hypäri. Todella kiva ja vauhdikas rata! Ainoa ikävä oli keppikulma, mikä koituikin sitten meidän kohtaloksi. Arvoin paljon kummalta puolelta lopun ohjaisin, mutta päädyin valssaamaan tiukasti ennen keppejä ja siinähän sitten tönötin suoraan koiran ja keppien välissä kun niille olisi pitänyt hakea. Tässä sai juosta ja etenemäksi tulikin 4,52. Sijoitus jälleen 6.


Kahdella ekalla startilla Loki oli tosi kuumana, kolmannella sitten oli jo hieman rauhoittumista havaittavissa. Kaiken kaikkiaan oli kisatilanteessa tosi hienosti, palkkaantui lelulla upeasti ja oli enimmäkseen nätissä kontaktissa koko ajan. Hallissa en sitä pitänyt kuin pakollisen ajan, muuten sai nukkua autossa.

Kiitos seurasta ja kuvauksesta Ella ja loppukävelystä Elisa! :) Tässä vielä videot kaikista radoista. Pistin A-radan viimeiseksi, kun ei kukaan kuitenkaan jaksa kaikkia kolmea katsoa niin on sitten ainakin parhaat ensin.



Sen verran kivaa meininki oli, että kisakuume nousi ja seuraavan kerran startataankin varmaan tasan parin viikon päästä, jälleen Ojangossa missä tällä kertaa tuomaroi Ritva Herrala. Mitään kiirettä meillä ei ole nollia keräillä, niin kivoja ja vauhdikkaita nämä ykkösten radat, että voisi niitä vielä jonkun aikaa juoksennella. Ja tehdä kaikkia tyhmiä virheitä ja opetella ylipäänsä kisaamaan. Helpohkoja ja kivoja nämä Johannan radat, uudestaankin voisi mennä.

Ehtii siellä kolmosissa sitten jumittaa paljon myöhemminkin.

Niin ja jos joskus mietitte mikä on ennakoivan valssin vastakohta, niin sille on nyt nimi, nimittäin "tainatus". Se on ns. myöhästyvä valssi, mikä on kätevä esim. jos halutaan venäyttää pitkäksi tarkoituksella. Joskus myös ihan vain valssiksi kutsutaan.

10 kommenttia:

  1. Ei mitään kiirettä, mut odottelen innolla että pääsette kolmosiin niin voidaan tehdä kisareissuja yhdessä! :D Hienosti meni! Kisakuume on muuten aika vakava juttu. Jos jäi hinku päälle niin huomenna sitten katsomaan kolmosten kisoja.

    VastaaPoista
  2. Onnea virallisen uran korkkauksesta! Hienoa menoa. Ihan kuin nopeutettua videota katsoisi! Tsemppiä seuraaviin kisoihin!

    VastaaPoista
  3. Onnea hienosta aloituksesta! Itselläkin kisakuume nousi kun katsoi Lokin menoa, tosin Tessan kanssa mentäisiin ainakin puolet hitaampaa :)

    VastaaPoista
  4. Vau, hieno aloitus kisauralle! Te olitte selvästi valmiita kisaamaan jo heti uranne alussa toisin kuin monet muut ykkösluokkalaiset (mm. me Mistin kanssa). Lokilla on mahtavat kontaktit ja hurjan kova vauhti ja sä ohjaat hyvin, mielettömän näköistä :) Mä en ohjaa läheskään noin hyvin eikä Misti ole läheskään noin nopea, joten teillä on mallikkaasti asiat jo ykkösissä! Pahoin pelkään että pian te viiletätte jo siellä kolmosissa, joten nauti nyt niistä ykkösten radoista sen minkä kerkiät ;)

    VastaaPoista
  5. Tosi näppäriä ratoja. Mulla on aina kauheen huono omatunto, kun käydään napsimassa noita nollia ja luvia, kun teknisesti mä oon ohjaajana ihan syvältä, mutta mulla on teknisesti niin osaava ja itsevarma koira, joka osaa lukea ohjausta juuri oikein, ja tekee kaiken työn itse. Ja sitten sulla (ja monella muulla) on tekninen osaaminen ihan huippua, mutta silti tulee tollasia ikäviä pikkumokia, minkä takia ei tule nollaa, ja me viedään epäreilusti ne teiltä vaan koska koira osaa :/

    Mutta siis hieno kisauran aloitus teillä!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille! :) Meillä oli kyllä kivaa!

    Emmi ja Jannika, älkää nyt oikeasti mähän ohjaan ihan kauheasti! :O Koira osaisi kyllä mutta oman ohjauksen pitää kyllä kehittyä valovuosi ennenkuin osaan kuvitellakaan meitä missään kolmosissa.

    Jannika, ei ne nollat turhasta tule, kyllä ne on aina ihan ansaittuja tai ei-ansaittuja :). Se on kyllä totta, että monella toinen osapuoli koirakosta osaa paremmin ja toinen huonommin mutta niin se varmaan menee aina. Osaava koira korvaa sitten ohjaajan osaamattomuuden, ainakin meillä :)

    VastaaPoista
  7. Nättiä menoa :) Onnea kisauran avauksesta!

    VastaaPoista