maanantai 13. tammikuuta 2014

Kohtaamisista koostuu koiran elämä


Lokilla lienee jokin kahtia jakautunut persoona. Välillä se mököttää, ei ota kontaktia kehenkään ja ärähtää liian lähelle tulleen kaverin kauemmas. Välillä se taas touhuaa Fionankin kanssa alla olevaan malliin. Koska veikkaan että aika harva jaksaa katsoa Fionan ja Lokin keskinäistä touhuamista reilua kolmea minuuttia, niin tässä on pieni lyhennelmä.

Videolla on useita pätkiä, osassa Loki menee nuuskimaan ja pusssaamaan Fionan naama ja tunkee sen naamalle kun Fiona olisi jo ihan valmis menemään nukkumaan. Tuon jälkeen Loki oli tunkemassa Fionan luo petiin asti, piti pyytää pois, kun ei Fionallakaan ole menemistä Lokin pedille niin sama on myös toisinpäin. Toisessa pätkässä Loki laittaa tassua Fionan selän päälle, Fiona nousee Lokia vasten ja mörisee sille. Loki on ihan hiljaa koko videon ajan. Lopussa koirat pureskelevat samaa lelua. Siis Fiona ja Loki, joka yleensä aina omii lelut petiinsä. Videolla on aika mielenkiintoista katsoa koirien elekieltä - ja pohtia miten voikaan olla niin vaikea ymmärtää mitä ne siinä kertovat. Onko tuo pelkkää leikkiä? Kai se on. Ehkä vähän epävarmalta Loki siinä vaikuttaa. Raukka ei osaa leikkiä. Vaan aina se pitää olla "se" mielessä..



Nuo videot on kuvattu viime viikon ma-ti-ke välillä ja katselin ihastunein silmin koirieni touhuamista. Torstaina töistä tullessani näin heti Lokista, että nyt ei ole hyvä päivä ja ulkoa sisään tullessa se mulkoili Fionaa siihen malliin että älä luulekaan tulevasi tähän. Perjantaina oli taas hyvä päivä. Mahtaa olla rankkaa olla pieni koikkerimies kun mielialat heittelee noin

Toki mieleen tuli, että voisi olla hyvä käyttää Loki jälleen osteopaatilla, jos olisi vaikka kipuja. Lisäksi olen miettinyt, että pitäisikö käydä otattamassa siitä perusverenkuva ihan vain mielenkiinnosta, missä näkisi esimerkiksi sen niin kavalan munuaisten vajaatoiminnan. Ainakin kilpparin toimintahäiriöt tietääkseni voi aiheuttaa aggressiivista käyttäytymistä. Ehkä otan veriarvot samalla, kun joskus käy muista syistä lääkärillä. Nyt ei muuten ole mitään syitä eikä Loki muuten vaikuta mitenkään kipeältä tms, niin en taida viitsiä pelkästään sen takia. Mutta osteopaatille voisi kyllä suunnata taas varmuuden vuoksi. Silti enemmän epäilen kuitenkin että kun se on energinen niin touhuaminen kiinnostaa, kun väsyttää aktiivisen päivän jälkeen niin ei kiinnosta.

Viikonloppuna käytiin shelttikavereiden kanssa lenkillä. Sheltit veteli pää kolmantena jalkana, Tessikin innostui kunnolla juoksemaan. Loki keskittyi hajumerkkeihin ja saaliseläinten etsimiseen. Tessi on siskon kertoman mukaan ollut astetta vaisumpi kaveri viime aikoina, juoksujen loppumisesta on hetki, mutta ei tarpeeksi että voisi olla vielä varmaan kyse valeraskaudesta. Toki pitää seurailla sitä ettei mikään kohtutulehdus pääse yllättämään. Onhan se jo sen ikäinen, että voi olla ihan vain kasvamisen myötä tullutta rauhoittumista (jo oli aikakin, one might say :D). Tai sitten ne on noi hormonit, monista blogeista lukenut miten nartuilla ne voivat vaikuttaa käyttäytymiseen.

Kuvakulma vääristää hieman kokoa, mutta tässä mini ja maksisheltit :)


Eilen saatiin toisenrotuista seuraa, kun tavattiin Kiki ja Lili. Ensin Lili-vauveli tuli sisällä käymään Fionan kanssa hetken leikkimässä, Loki joutui tyytymään kohtaloonsa ja vinkui makkarissa että minä myös. Ei se olisi kuitenkaan pennusta tykännyt, luuli vain ;). Kisoissa ja eilenkin sylissä ollutta Liliä se kuitenkin kovasti olisi halunnut haistella ja tutkia, ihan ihmeen kiinnostunut oli! Lili oli vallan ihana tapaus, heti sisälle tultua porskutti ensimmäisenä hakemaan luun ja siitä jouduttuaan luopumaan juoksenteli milloin mikäkin lelu suussa Fionaa karkuun. Fiona juoksi perässä ja välillä ulvoi että mikä kumma liikkujainen sinä oikein olet. Melkoinen agilityliitäjä siitä vielä tulee.

Leikin jälkeen käytiin kävelyllä tuolla -11 asteen pakkasessa, melko lyhyellä etteivät pienemmät vallan jäätyneet. Loki oli kiinnostunut sekä Kikistä että Lilistä, mutta tällä kertaa oli vuorossa vain hihnalenkki. Ei olisi hassumpi tuollainen pieni espanjanvesitiainenkaan seuraavaksi aksakoiraksi...


Lilillä on lainassa Fionan pomppa ja nyt lähti matkaan hurtan fleecehaalari. Me saimme vuorostamme maistiaisen Flying Dog After Drink-juomasta, mitä alan antaa Lokille rankempien treenien ja kisojen jälkeen palautusjuomaksi, jos sille kelpaa. Ei siitä haittaa ainakaan ole.

Tänään Lokin aksa ja perjantaina varmaan pelkkä Tessi ja Fiona pääsee tekemään, ehkä Lokikin parit keinut taas kisavalmistautumiseksi jos ei tänään treeneissä ole. Lauantaina sitten seuraavat kisastartit. Loki starttaa seitsemäntenä medi1:ssä, yhteensä luokassa oli 25-28 koiraa. Ensimmäinen startti vähän kahdeksan jälkeen ja viimeinen kahdentoista maissa. Pääseepä ihanan aikaisin kotiin (todennäköisesti päikkäreille :). En  malta odottaa, onneksi ne on jo ylihuomisen ylihuomenna. Toivottavasti löytyy kisapaikalta joku tuttu, jolle voi kameran nakata ratojen ajaksi.

Itselle muistiin vielä, että Loki on nyt viikon verran syönyt päänappulanaan Hauhau Champion lohi-perunaa, mitä saatiin aikoinaan Turun mätsäristä palkinnoksi ja nyt on menossa jo neljäs pussi. Sopi sille niin hyvin, että vaihdoin siihen. Robur Maintenance tuntui kuitenkin liian tuhdilta ja tuli löysempänä pihalle. Lisäksi se saa lihaa joka aterialla ja tarkoitus olisi vielä suurentaa lihan määrää. Palkkanamina säilytän varmaan vieläkin Virbacin eläinlääkäripöperön mitä on saanut pennusta asti, siinä on niin ihanan pienet nappulat että naksuttelun yhteydessä se on ihan paras.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti