torstai 23. tammikuuta 2014

Pipo kiristää pakkasella

Mökötän. Koti on täälläpäin.

Mittari alkaa lähennellä -20 astetta jopa täällä Espoossa ja kaikkihan tietää mitä se tarkoittaa. 5m fleksin päässä kiskovaa Fionaa, joka yrittää kaikilla voimillaan repiä kotiinpäin jokaisesta vastaantulevasta risteyksestä. Ja siinä sitten pysähdellään, odotetaan hihnan löystymistä, jäädytään ja menetetään kaikki hermot. Ulkoilu ei siis maistu tippaakaan ja lenkit on lyhentyneet, kuitenkin energiantarve on tuntunut kasvavan kummallakin ja ruoan määrä on hieman noussut. Koirat kiittää.

Sisällä sitten energiaa riittäisi ärsyttävyyteen asti ja koirat on leikkineet pieniä pätkiä lähes joka päivä. Tassukarvat on niin kovin kasvanut, että Loki viime treeneissäkin pariin kertaan liukasteli. Pitäisi siis leikata kynnet ja tassukarvat ennen sunnuntain kisoja. Loki kutiaa niin paljon tassuista, että taidan varustautua isoilla siivuilla juustoa tähän operaatioon..

Fiona on yksi takkukasa tällä hetkellä, pitäisi pestä ja harjata ja trimmatakin tekisi mieli, vaan ei viitsi näillä pakkasilla. Kuitenkaan tämänpituisella karvalla ei voi fleecehaalaria pitää, joten pitkässä karvassa on hyvät ja huonot puolensa. Ehkä vaan harjaan ja pesen sen viikonloppuna ja nyrhin vain sieltä mistä on pakko (en väitä, että lopputulos olisi kaunis). Pitäisi ommella Fionan takkiin paksumpi vuori, mutta mistäs repisi aikaa ja jaksamista (ja osaamista).

Loki ei tunnu jäätyvän ihan niin helpolla, mutta kyllä sekin on saanut pitää pomppaa päällänsä aina kun lämpötila on alle -10 astetta. Lähempänä kahtakymmentä jäätyy jo tassutkin. En tykkää koirien pukemisesta joten mielummin sitten jätetään jäätymislenkit välistä kuin alkaisin jotain tossuja sille metsästämään. Vielä paksummalle takille olisi kyllä tarvetta, BOT ei käy ulkokäyttöön kun siinä tulee pissat sisälle.


Koirulit saavat hieman muutosta arkeensa, kun ensi sunnuntaina kaveri tulee meille asumaan joiksikin viikoiksi. Hän muuttaa Tampereelta ja aloittaa samassa firmassa missä itse olen :). Kaikki tiet vievät pk-seudulle, ennemmin tai myöhemmin... Kiva saada lisää kavereita tänne pk-seudulle! Tällä kaverilla ei ole koiria, on minulla siis muitakin kuin koirakavereita uskokaa tai älkää ;)

Ihana viikonloppu tulossa, tänään Tessin kanssa laatuaika-agilityä, illalla Lokin tassuhuolto-operaatio ja lisäksi ajattelin hieroa sen läpi, huomenna kämpän siivoamista uutta kämppistä varten ja Fionan huolto, sunnuntaina sitten kisat ja sen jälkeen levytystä (mikäli olette jotain nimeltämainitsemattomia n00beja ettekä tiedä mitä on levyttäminen, niin tarkistakaa täältä). Jännityksellä odotan näkyisikö Koirakuvien livevideopalvelu Vuokkosilta tänä sunnuntaina, mikään ei ole kivempaa kuin omien kisojen jälkeen levyttää sohvalla katsomassa kavereiden suorituksia.

Enpä enää muista miksi pipo edes kiristi kirjoitusta aloittaessa, aika terapeuttista tämä kirjoittaminen todellakin!

Hyvää viikonloppua kaikille ihanille lukijoille!

5 kommenttia:

  1. Meillä on Joken fleece-tossut, ja ne tuli kyllä tarpeeseen viimeksi treenien jälkeen. Lämpimässä hallissa varpaatkin hikoaa, ja kun laitoin Kikille tossut treenien jälkeen niin se oli kyllä tyytyväinen. Onneksi niitä ei kovin usein tarvitse käyttää. Vaikka ne onkin helppo pukea, niin kyllä mulle riittää pukemiseksi Lilille fleece + pomppa ja Kikille pomppa.

    VastaaPoista
  2. Meillä on Irene Vinhan tossut ja on tosi hyvät! Helpot pukea ja pysyy tosi hyvin kovassakin menossa.

    VastaaPoista
  3. Täällä talvipentu ei paljoa palele ulkona silloin kun on koko ajan liikkeessä. En osaa sanoa onko se hyvä vai huono asia, tuntu nimittäin hyvältä iskeä paljaat kädet ranteita myöten lumihankeen -18 asteen pakkasessa, kun ongin tuota piha-aidan väärältä puolelta. Mitä tästä opimme? Pue hanskat. ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos tossusuosituksista! Pitää pistää kyllä harkintaan, eihän tuo jäätyminen kivaa ole :/

    Creek, siellä onkin niin pitkä ja paksu karva :D. Se on kyllä tosi hyvä talvella. Teillä on kyllä sitten huomattavasti tärkeämpää toi omistajan lämmin pukeutuminen yllättävien tilanteiden varalta :D

    VastaaPoista
  5. Jep, saatoin tietoisesti hankkia arktisiin oloihin sopivan koiran ;)

    VastaaPoista