torstai 23. tammikuuta 2014

Keppejä, putkijarrua ja suunnitelmia pikkumustan päänmenoksi

Tiistain Tiian treeneissä oli kivannäköinen rata, onneksi ostin kaverilta vuoron vaikkei ollut meidän treeniviikko. Olin toivonut aiemmin takaaleikkauksia kepeille joten nyt niitä sitten oli oikein olan takaa. Harmi, ettei taaskaan ehditty menemään koko rataa, tosin osaksi omasta päätöksestä kun halusin testata putkijarrukohtaan paria eri ohjausta.

Jätettiin alun hypyt pois ja putkelta kepeille, hyvin haki, ensimmäisellä kerralla keskeytti kun halliin tuli tosi kovaääninen koira ja otti häiriötä äänistä. Äänekkäät treenikaverit on mainiota häiriötreeniä!

Ensin putkijarrukohta kuvasta alhaalta ohjaten, sen jälkeen 5 putken jälkeen siirtyen yläpuolelle, mitä en tullut edes ajatelleeksi ennenkuin Tiia sanoi että niin näinkin voi. Tiian ehdotus toimi kieltämättä paremmin, sai tiukemman käännöksen sekä 7 putken jälkeen että 8 hypyn jälkeen, vaikka vähän valahti nämäkin muttei niin pahasti.

Putkijarrussa ongelma oli että rytmitys puuttui useasti kokonaan, pelkkä suhina ei auta mitään! Jonkun 4 toiston jälkeen Tiia kommentoi myös että alkoi jo mun oma keskittyminen herpaantumaan ja suoritus huononi koko ajan. On se vaikea keskittyä moneen peräkkäiseen toistoon ja yrittää saada vielä edellistä parempi suoritus.

Sitten 10-12 väli takaaleikkauksella kepeille, ensimmäiset kerrat jätti kesken kun ei olla tätä treenattu mutta sitten Tiia pallon kanssa keppien päässä palkkaamassa niin jo unohtui omistajat ja fokus oli eteen. Tätä lisää. Loppuun vielä 14-22 pätkä kertaalleen, ennakoiva valssi oli ehkä jopa suhteellisen ajoissa ja Tiia sanoi tämän jälkeen että "ensimmäistä kertaa mä näin sun taistelevan ennakoivan valssin, ei ollu Lokilla mitään ongelmaa tietää kootako vai ei" :D. Videolta katsoen olisi vieläkin voinut olla enemmän ajoissa, mutta oli tuo sitten varmaan jo parempaan suuntaan! Hitsin haastavaa pitää se jatkuva ennakoivuus koko radalla, puhumattakaan valsseista.

Videon sai näppärästi muurin palikalle (kiitos Tiialle parannetusta kohdistuksesta :)).


Sunnuntaina on kisat Vuokkosilla, mihin ilmoittauduin kun halusin Saviojan radoille. Pettymys olikin suuri, kun kisakirjeessä ilmeni, että paikalla on harjoittelijatuomarina Karstunen. Kokemukseni ja kuulemani mukaan Karstunen tekee vaikeita ratoja, lisäksi hieman mietityttää rimakorkeus, Karstusella on ollut tapana mölleissäkin pistää rimakorkeukseksi se keskimmäinen. Lisäksi olisin halunnut nimenomaan Saviojan radoille koska hän on meitä kouluttanut ja aiemmat ratapiirrustukset ja tyylit olisi lupaillut kivoja ratoja. Harmittaa, mutta no can do.

Ihanan kaverin psyykkauksesta menemme ottamaan sen kisatreeninä, lähtö rauhassa, kontaktit kunnolla, en jätä Lokia suorittamaan yksin vaikeita kohtia (kuten esimerkiksi Vuokkosten kisapuomia, mikä kuulemma heiluu ja ykkösten koirilla on siksi monesti himmailua siinä, voisi selittää meidänkin viime kisojen puomiepävarmuudet) vaan olen tuomassa tukea näissä kohdissa ja lähetän kaukaa siellä missä on siihen mahdollisuus. Kaksi rataa mennään siis harjoittelemaan näillä suunnitelmilla :). Mennään etsimään sitä kivaa menofiilistä ja yhdessä tekemisen tunnetta mikä ehkä viime kisoissa loisti poissaolollaan.

Kisojen vuoksi Loki jättää huomiset treenit välistä, mukaan lähtee Tessi ja Finski. Lokin aloittaessa nyt kisaamista ja todettuani että se on oikeastaan aika kivaa, alkoi tulla hinku aloittaa treenaaminen Tessin kanssa määrärietoisemmin ja suunnitelmallisemmin. Pohdin, josko saisi pikkumuusasta kesäksi möllikaverin. Ainakin jos ei ota niin tosissaan, vaan menisi harjoittelu mielessä. Sen kanssa on jotenkin niin ilo tehdä, kun se ei jänskätä toistaiseksi mitään ja tekee aina niin innolla. Lisäksi voi antaa sille kotiläksyjä, jolloin se kehittyy maagisesti ilman omaa efforttia aina viikkojen välissäkin ;)

(c) Lotta Franck

Tepsun treenilista nimeltä "kesällä mölleihin" vaatii ainakin seuraavaa:
- Muurin ja pituuden opettaminen, niitä ei ole vielä katsottu yhtään
- Rengas, ensin kotisheippauksena treenirenkaalla ja sitten hallilla
- Pussin treenaaminen valmiiksi
- Kontaktilaudan vahvistaminen kotitreenissä ja siirtäminen kontaktille
- Estehakutreenin jatkaminen, EI KOSKAAN PALKKAA KÄDESTÄ.

Lisäksi voisi harjoitella jos on aikaa/jaksaa:
- Keinun alkeita (en malta odottaa että pääsen treenaamaan tätä, on jo selvät sävelet millä taktiikalla etenen!)
- 2x2 keppien jatkoa

Tämän suuren ja suunnitelmallisen treenipläänin neljä seuraavaa treeniviikkoa näyttävät tältä:

VK1 (tämä viikko)
- Läksy: Hakeutuminen namilätkälle innokkaasti käskystä "mene"
- Hallilla: Muurin ja pituuden treenaaminen namilätkälle hakeutumista käyttäen, pari pussia, lopuksi joku kiva putkihakutreeni

VK2
- Läksy: Renkaan alkeet, pitääkin muistaa viedä siskolle meidän treenirengas
- Hallilla: Muuri ja pituus jatkuu, pari pussia, putkihakutreeni jatkuu

VK3
- Läksy: Renkaan lisäviikko kotona (toki voi olla että sisko yllättää jo viikon jälkeen tässä :P)
- Hallilla: Renkaan sheippaaminen, rengasta mahdollisesti myös lätkä- tai kuolleella lelupalkalla, muuri/pituus/pussi riippuen etenemisestä, putkihakutreeni

VK4
- Läksy: Kontaktialusta muuttaa siskolle tehotreeniin
- Hallilla: Rengas jatkuu, muuri/pituus/pussi riippuen etenemisestä, putkihakutreeni

Kuukauden päästä tsekataan sitten taas missä mennään. Saisi kyllä upean agikoiran kun jaksaisi nähdä Tepsulaisen kanssa vaivaa.

Tessin tämän vuoden tavoitteeksi lisään muuten luuston kuvauksen. Ennen sitä ei varmaan aleta hyppyjä nostamaan mihinkään tuosta alimmaisesta missä nyt ovat. Puolentoista vuoden iässä tms varmaan sitten sisko sen kuvauttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti