maanantai 13. tammikuuta 2014

Totuuden väri on harmaa


Mitäs rustailisin kun koirarintamalla ei erikoisia tapahdu. Tuli lunta, mikä ehkä vähän auttaisi tähän masentavaan perusilmapiiriin. Maailma valaistui ainakin satatuhatta kertaiseksi. Tänään paistoi aurinko (!!!), olin etänä, mutta en siltikään meinannut jaksaa lähteä koirien kanssa ulos. On ollut takki vähän tyhjänä viime aikoina ja haastavaa saada mitään liikettä aikaiseksi mihinkään suuntaan. Hermot kireällä, väsyttänyt ja sitä rataa.

Päätin kuitenkin lähteä ulos piristymään aurinkoiseen ilmaan. Ehdin metsään, ajattelemaan itsekseni että voi kun oli kaunista, kun aurinko paistoi lumisten lehtien läpi. Otin kameran esiin, laitoin sen päälle ja ihastelin vuorostaan "Vaihda akku" tekstiä. Joten kivojen talvikuvien sijaan joudun tyytymään kännykkäkameran random anteihin.

Fiona tutisi kylmyydestä. Sillä oli eilen päällä vihreä Hurtan fleecehaalari ensimmäistä kertaa tänä talvena. Sillä seurauksella, että sen kaikki karvat mahan alusesta ranteisiin asti on huopapaakuilla. Pitäisi trimmata. Onnea vaan Fiona.

Loki rakastui lumeen ensi silmäyksellä, nuuskutteli ja veteli ralleja. Sen jälkeen se teki parit korvien kadottamistemput ihan pyytämättä. Se on nykyään ollut rasittava lenkkikaveri vapaanapitolenkeillä, kun ei meinaa totella luoksetulokäskyjä. Syyksi arvelen joko liian vähäisiä lenkkejä, liian vähäistä henkistä aktivointia, jotenkin nyt maan jäädyttyä liian ihania metsän hajuja, liian suurta ruoka-annosta (ruoka ei enää niin motivoi tulemaan), liian suurta määrää yhteislenkkejä (kun ei pysty ihan täysin keskittymään Lokiin ja sen luoksetulon ylläpitämiseen), jotain aivopieruikää tai sitten vain tähtien asentoa. Yhtä kaikki se joutuu monesti nykyään päättämään lenkkinsä hihnassa.

Läppäri hajosi, ei mene enää ollenkaan päälle. Auto vilkuttaa jäähdytysnesteen häiriövaloaan vaikka nestettä on ja sillä ei paranisi ajella ennen torstain huoltoa. Otan kuitenkin riskin ja lähden seikkailemaan sillä huomenna agilityyn.

Olkaa pk-seutulaiset varovaisia, kennelyskää on ilmeisesti paljon liikkeellä.

Tänään tulee ehkäpä vielä toinen merkintä, mutta teki mieli kirjoitella tällainen tylsistynyt "talvi on syvältä" postaus tähän väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti