lauantai 17. elokuuta 2013

Mirror, mirror on the wall, who's the most unstable of them all

Kesäloma alkoi. Ei tunnu yhtään kesältä eikä lomalta, mutta ehkäpä se tästä vielä. Kaksi viikkoa pitäisi nyt joka tapauksessa lomailla.

Kesäloma, eiks je.

Tänään käytiin Turun siskolla kylässä, kyydissä tuli toinen sisko ja Tessi. Alun perin piti lähteä viettämään yhteistä Turku-viikonloppua, mutta siskon muuton takia se kutistui Cirque Dracula ja muuttoviikonlopuksi ja Lokin takia sitten pelkäksi Cirque Dracula -päiväksi.

Kotona jo vähän epäilin miten stressaava yhtälö koirat ja muuttoapuna oleminen olisi, mutta eipä sitä sitten tarvinnutkaan pohtia loppujen lopuksi. Kylään päästyämme paikka oli aika laatikkoinen ja tilaa hieman vähemmän kuin normaalisti. Tiesin, että kummatkin koiristani useammassa muutossa olleena tietäisivät mitä laatikot tarkoittivat ja mietin että ne eivät varmaankaan tykkää tilanteesta. Ohjeena oli, että koiria ei nyt moikattaisi mitenkään ylenpalttisesti, ettei tulisi Lokilta mitään "mun kämppä mun ihmiset mua ahdistaa menkää pois" meininkejä. Tessin kanssa se on vain hieman vaikeaa, se kun vaikka kiipeää syliin jos ei sitä huomata.

Mukaan tuli myös yksi siskon kaveri, joka kovasti pitää koirista ja aika innokkaasti koiria sitten tervehti. Aistin jo tässä vaiheessa että Loki ei pitänyt tilanteesta. Tai sitten aiheutin sen itse. Kaveri rapsutteli koiria ja käskin Lokin kauemmas kun pelkäsin että se kohta sanoo rumasti muille. En luota Lokiin nyt yhtään näissä tilanteissa, kun se ja joku toinen koira menee yhdessä tervehtimään ihmistä tai jonkun luo rapsutettavaksi muuten vain. Ehkä tästä Loki aavisti että jotain kummaa on taas tapahtumassa kun omistaja skitsoaa. Tai sitten muuten vain, mutta joka tapauksessa se alkoi kyräillä, ensin pysyi kauempana mutta kohta tuli jalkoihini hetkeksi. Kohta Fiona tuli siihen myös ja sitten Loki rähähti Fionalle. Ärähdin sille (taas liian kovaäänisesti ja vihaisesti), otin niskasta kiinni ja käskin kauemmas. Melkein heti perään alkoi tilanne sen verran ärsyttää, että päätin että lähdetään samana iltana kotiin. En pystyisi itse olemaan rentona näin isossa porukassa koirien kanssa ja seuraavan päivän muutto ja koirat alkoi kuulostaa niin epävakaalta yhdistelmältä, että katsoin paremmaksi poistua kotiin taas mököttämään kun Loki on niin tyhmä.

Noin vartti ennen lähtöä esitykseen laitoin Lokin jo valmiiksi makkariin, Fiona ja Tessi jäivät olohuoneeseen. Vielä sisällä ollessamme Loki alkoi ulista makkarissa. Se tekee sitä nykyään usein, ulvoo noin 30 sekunnin pätkän hetki sen jälkeen kun olen laittanut sen makkariin. Lähes päivittäin, naapurin mukaan, aamuisin kun olen lähtenyt töihin. Se on myös alkanut vahtimaan enemmän, alkaa haukkua rappukäytävän äänille enemmän kuin ennen. On ikään kuin valmiustilassa täpäkämpänä kuin ennen, jos nyt näitä muita stressin merkkejä aletaan listaamaan. Listaa jatkaa viime torstain aksan jäähdyttelylenkki missä se ärähti Tepolle (joka oli vapaana, Loki sillä hetkellä hihnassa mutta vapaana olivat lenkkeilleet juuri molemmat joten mistään hihnatapaamisesta ei varsinaisesti ollut kyse) ja sain sitten vihoviimeisen osoituksen siitä, että Lokin ulkoilut vapaana poikien kanssa on nyt ohi. Sirkuksesta tullessa oli hiljaista, mutta Fiona oli pissannut lattialle. Käytin sen ulkona juuri ennen lähtöä ja oltiin poissa ehkä joku 2-3 tuntia. Melkein samantien kämpille tultua pakkasin koirat ja lähdettiin ajamaan kotiin.

Voisin jatkaa tätä "yhyy olen maailman huonoin koiranomistaja, en luota koiraani, aiheutan sille epävarmuutta, koikkeri on ihan tyhmä rotu, en pysty olemaan tarpeeksi tasapainoinen itsevarma johtaja laumalleni vaan olen aiheuttanut sekä molemmille koirilleni eroahdistusta että Lokille enemmänkin epätasapainoisen elämän ja niillä olisi parempi jonkun fiksumman ja paremman ihmisen luona" vielä paljon pitempään, mutta taidan kuitenkin mennä mieluummin lukemaan vähän Koirien Käyttäytymisestä ala Kaimio, kerätä vähän ajatuksia kasaan parempaa merkintää varten ja sen jälkeen nukkumaan.

Kyllä ne samaan häkkiin mahtuivat silti.

Cirque Dracula oli oikein vaikuttava esitys ja sovittiin, että otetaan Turku-viikonloppu uudestaan joskus vähemmän stressaavissa olosuhteissa. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti