keskiviikko 14. elokuuta 2013

Friend, in the end we're all ashamed

(c) Ella Kaijärvi

Eilen oli Agry Cup 2 osakilpailu. Niin se vaan menee, että kun lähtee jotain tavoittelemaan niin persiilleenhän se menee aina :). Eilen tuloksena hyl, heti neljännellä esteellä kun Loki ohitti 3 hypyn ja meni etukäteen seuraavaan putkeen. Kuitenkin päästiin jälleen juhlimaan koikkereita, sillä Niko voitti medimöllit ja Miko maksimöllit! Vautsi! Minikoikkeri vielä olisi pitänyt olla niin oltaisiin viety kaikki mölliluokat.

Lähdettiin medeissä neljäntenä ja ajattelin että kai se riittää, että haen Lokin autosta rataantutustumisen jälkeen. Ei kyllä riittänyt, kun siinä välissä piti vielä kasata treenitaskut, siirtää nameja ja hoitaa kamera kuntoon. Tuli hurjan kiire enkä ehtinyt yhtään valmistautua vaan suorilta mentiin sitten radalle. Toki lämmittely oli hoidettu ennen rataantutustumista. Tuomarina oli Riitta Nikkola, joka jälkeepäin kuultuani tekee useinkin aika vaikeita ratoja.

Arvoin pitkään alun ohjaamista 3 ja 4 esteillä, tehdäkö valssi vai persjättö, takaaleikkaus putkelle olisi todnäk toiminut, mutta halusin välttää sitä. Ennakoivaan valssiin olisi tullut hurjan kiire kun piti kakkoselle lähettää aika läheltä ettei tulisi ohi. Koitin ensimmäisellä kerralla valssia ja toisella persjättöä, kummallakin Loki ohitti 3 hypyn. Olisi pitänyt varmaan luottaa Lokin hakemiseen 2 hypylle ja tehdä ennakoiva valssi 3 hypylle. Näin jälkikäteen ajateltuna. Tai sitten tehdä vaan se takaaleikkaus putkelle. Tai sitten ohjata pitkällä valssilla 3-4 välissä mutta ottaa tarkemmin haltuun ennen 3 hyppyä. Niin paljon vaihtoehtoja!

8 putken jälkeinen elämä epäilytti myös, mutta putkijarrutus toimi vaikkakin ensimmäisellä kierroksella Loki kääntyi 8 putken jälkeen oikealle. Liekö kroppa näytti putkeen lähetettäessä sinne..? Tämän takia pitäisi välttää niitä takaaleikkauksia putkelle ettei Loki ala arpomaan ulostulosuuntia väärin. Tokalla radalla tämä kohta meni oikein kivasti! Puomin jälkeen halusin ohjata loppusuoran ulkoreunalta, kaikki muut menivät sisäreunalta. Mielestäni silti ulkoreuna oli tässä ihan kiva vaihtoehto.

Kontaktit kosahti puoliksi, ekalla radalla pysähtyi kyllä hyvin, mutta lähti puomilta liian aikaisin. Minä tyhmä taas tajusin tämän liian myöhään ja loppusuora meni sitten kiroillessa mielessä että miksi en tehnyt puomia uudestaan?? En jaksanut edes ohjata loppuun ja mielessä sadattelin että menipä huonosti. Toisen radan palkkasin jälleen alussa ennen lähtöä, A:lta tuli läpi.. Uudestaan ja pysähtyi hyvin. Puomi oli ihan hyvä ja loppusuora eteen-käskyllä juostiin ihan jees. Tässä meidän rata, missä ei kyllä suoraan sanottuna ole mitään katsottavaa.
 

Kenttä oli rakennettu tosi tyhmästi, maali oli suoraan sen aitauksen oven edessä mistä seuraava koirakko tuli sisään. Ei siis käytännössä mitään paikkaa missä palkata koira, kun piti heti siirtyä pois tieltä. Tuolla kentällä on yhdellä reunalla hyvä aitarakennelma sivussa, enkä ymmärrä miksi he eivät rakenna rataa siten, että lähtö olisi aidan kauemmassa reunassa sisääntulopaikkaa ja maali lähemmässä. Tällöin edellinen voisi mennä valmiiksi lähtöpaikalle edellisen radan aikana ja edellinen pääsisi hyvin palkkaamaan. Tai jos ei missään nimessä haluta että kaksi koiraa on kentällä samaan aikaan, niin sitten toisinpäin. Mutta eilinen järjestely oli varmaan lähtö/maali/sisääntulon suhteen huonoin mitä olen toistaiseksi missään nähnyt. Palkkasin toisella radalla silti Lokin ja riehuttiin hetki siinä ennenkuin seuraava pääsi kentälle.

On nämä möllikisatkin kyllä vaikeutuneet viime aikoina. Edellisessä tuomari antoi hylyn, jos koira lähti kuvitteellisten kisanauhojen ulkopuolelle (aidatulla kentällä). Tämänkertainen tuomari taas esitti toiveen, että koiraa ei palkittaisi namilla lainkaan. Joo ei noudatettu sitä toivetta.. Radatkin on ollut aika kaukana siitä suoralinjaisesta menosta mitä välillä mölliradat on. Mutta niinhän se on, että koko ajan radat vaikeutuu kun meno menee osaavammaksi, harrastajat lisääntyy ja taso nousee. Saa nähdä nouseeko yleinen taso nopeampaa kuin meidän oma..

Eilisen kisan jälkeen tuli tunne, että pitäisi pitää treenitaukoa kun tuntui meno niin tahmealta. Kesän ajan ollaan trenattu melko intensiivisesti kuitenkin. Lisäksi koirilla on ollut ties mitä muuta menoa niin, että melkein jokaisena viikon päivänä on jotain erikoista, eli täydellisiä lepopäiviä ei ole juurikaan ollut. Sen kyllä alkaa myös huomata Lokista, ja ehkä itsestäkin. Tänä aamuna sain Suvilta kuvan facebookissa, mikä kuitenkin piristi niin että teki mieli lähteä samantien treenaamaan keinu kuntoon, että päästään kisaamaan ja sm-kisoihin ja mm jajajajaja! Ja näyttämään kaikille että kyllä me osataan ja opitaan ja kehitytään! Kiitos piristyksestä! :D On mulla vaan hieno koira! Ehtii sitä taukoilemaan talvellakin!

Niin tyyyylsäää vain olla tekemättä mitään. Kuva viime visiitiltä.

Tessi on meillä tämän illan hoidossa ja käytiin melkoinen 1,5 h lenkki kaatosateessa. Osan koirat sai mennä vapaana. Oli kyllä aika mutaista meininkiä ja kohta on toivottavasti kolme väsynyttä koiraa sisällä jotka antaa minun tehdä omia juttujani rauhassa. Omat koiranihan ei sisällä tee oikein muuta kun lepää, itseäni harvoin huvittaa sisällä alkaa leikkimään tai muuta. Mutta tuo vieraileva tähti ei ole vielä oppinut rauhassa olemisen jaloa taitoa.

1 kommentti:

  1. Ole hyvä, emmä osannut ajatellakaan, että se noin paljon piristää :D

    VastaaPoista