perjantai 29. lokakuuta 2010
Fiona-neidin ruoat
Vasemmalla Fionan tämänhetkinen ruoka-annos ja oikealla kasvismössöjä pakastettuina. Pitäähän jokaisen itseään kunnioittavan raakaruokkija bloggaajan osoittaa kuvin ruokansa tuoreus ja oikeanlainen pakastaminen.
Ruoka-annos "Kanaa ja riisiä kasvispedillä" a'la Jemima sisältää tällä hetkellä n. 40gr broilerin jauhelihaa, 5-10gr riisiä ja hyppysellisen hapankaalia, keitettyä porkkanaa ja keitettyä kesäkurpitsaa. Tämä sekoitetaan hyvin ja lämmitetään mikrossa n. 10 sekuntia tai vaihtoehtoisesti otetaan lämpiämään noin tunti ennen tarjoilua. Illalla joukkoon pistetään probiootteja, glutamiinia(?) ja kivennäisainevalmistetta. Tämän se saa kolme kertaa päivässä ja mahdollisuuksien mukaan jonkinlaisessa aktivointilelussa minkä se saa samalla sitten repiä.
Hieman kokoeroa verrattuna puuroannokseen, joka oli reilu 100gr annos ja juuri ja juuri mahtui tuohon kippoon. Ja kyllä tuoreus loistaa melkein kaikissa sateenkaaren väreissä! Vaikka onkin keitettyä kasvista.. Epäily hiivasta sai minut lisäämään jo tänään kesäkurpitsaa joukkoon ja ymmärtämäni mukaan se on "laimea" kasvis kuitenkin ettei siitä pitäisi ongelmia tulla. Kesäkurpitsalla on suolistoa avustava vaikutus joidenkin lähteiden mukaan, joten ihan hyvä lisä varmasti on Fionalle. Pohdinta porkkanan jättämiseksi hetkeksi kokonaan pois jatkuu.
Tein mössöä kahdesta keitetystä kesäkurpitsasta ja sitä tuli yksi kokonainen jääpalapussi ja sitten jäi tuohon toiseenkin vielä. Pitää muistaa, että ensi kerralla voisi tehdä kolme kesäkurpitsaa niin tulisi ehkä sopivasti kaksi jääpalapussia. Porkkana on tuosta säilöntämuodosta kohta lopussa, täytyypi tehdä kohta lisää. Porkkana oli sen verran paksumpaa etten ole varma saanko sitä survottua jääpalapussiin, täytyy kokeilla. Niin kätevä ja helppo muoto tuo olisi pakastaa ettei tosikaan. Tuosta toisesta en niin tykkää kun siinä ne ovat ilman kantta. Lisäksi pakastimessa odottelee viitisen pakastepussin pohjallista raakaa salaatti-kesäkurpitsamössöä, mutta se saa varmaan vielä odottaakin.
-------------------------------------
Ehkä-pennun syntymäksi veikkaamani ajankohta osui tällä kertaa väärään, yhä saamme siis jännittää.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mmm, näyttää hyvältä ja terveelliseltä :)
VastaaPoistaVoi että ku uskaltais itsekkin palata jo raakaruokaan, mutta täytyy nyt vielä malttaa mieli hetki, että saahaan nieleskely kuntoon.
Hyvä idea tuo jääpalapussi juttu, ei ois mulle tullu mieleen tunkea kasvismössöä sinne :)
Raakaruoalla ollessa en kyllä pakastanut ollenkaan soseita ettei ne vitamiinit tuhoutuis kovin, mutta tuollainen on kätevä just alottaa totuttelu kun saa helposti pieniä annoksia ja varalta on kyllä hyvä olla tuollainen pakasteessa kun aina sitä kasvissosetta ei muista/kerkeä vääntämään :)
creek
Joo hitaasti se hyvä tulee. Teillä varmaan helpompi se siirtymä kyllä kun olette ennenkin raakaruokaa syöttäneet.
VastaaPoistaMä taas nimenomaan luin että kasvikset pitäisi pakastaa ennen tarjoilua että solukalvot hajoavat kunnolla :o. Jääpalapussi-ideat sain jostain noista samoista linkeistä mistä tuon pakastamistiedonkin.
Mutta en mä kyllä jaksaisi kovin usein olla noita soseita vääntämässä, ei se kovin miellyttävää hommaa ole kun koko keittiö on ihan soseessa :D